Fora militars de les nostres vides


Achegamos un texto do Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat titulado: "Fora militars de les nostres vides".

Tot just quan el consell de ministres acaba de renovar l’estat d’alarma, des del CASC volem expressar la nostra indignació.

Per primer cop des de el franquisme el govern espanyol ens ha posat a tots, vulguem o no, en estat d’alarma. Es tracta d’un perillós i inadmissible precedent per una dita democràcia en la que sembla que, com en altres temps, quan les coses es posen difícils la solució fàcil es recórrer als militars.

Ja es va donar un primer pas amb la creació de la Unidad Militar de Emergencia, destinant militars a resoldre les conseqüències de les catàstrofes naturals enlloc de contractar més bombers, sanitaris o forestals.

Ara es fa un nou pas en la militarització de la societat. Seran els militars -amb les seves armes, la seva prepotència, la seva disciplina masclista- els que en qualsevol moment poden decidir encausar una persona per "desobediència" i acabar a la presó per un conflicte laboral. Encara que estiguem en desacord amb el corporativisme demostrat pels controladors aeris en el seu conflicte en defensa dels seus privilegis, aquesta no és la solució.

No és casualitat que just dies desprès d’anunciar la privatització dels aeroports s’anunciïn mesures excepcionals, tot just quan estan anunciades mobilitzacions dels treballadors d’AENA en contra.

Tampoc és casualitat que l’empresa INDRA -a la que molt bé coneixem al nostre poble, gràcies al nostre alcalde- i que obté sucosos beneficis de fabricar armament i sistemes per exèrcit, sigui una de les candidates que optarà a la gestió privada dels aeroports de l’estat.

Quina serà la propera causa pel proper estat d’alarma? Una vaga als ferrocarrils? Una vaga de conductors d’autobús? Una protesta del servei de correus?

Aquest estat d’alarma pot ser invocat en propers conflictes laborals, en uns moments de crisis econòmica i retallades de drets laborals i socials. Aquest recurs pot convertir-se en una arma més en mans del govern per a tranquil•litzar "als mercats", és a dir, al gran capital i sotmetre els treballadors al seu dictat.

Si tots plegats no reaccionem estem fent un gran pas enrere en les, cada cop més malmeses, llibertats individuals i col•lectives!

Sant Cugat, 15 de desembre de 2010

---

Fonte: www.nodo50.org/casc